Érted Szól
a Temesvári Magyar Diákszervezet lapja

XI. évfolyam 5. szám

2001. január 15.

Mottó: Nem vagy paraszt, csak egy kicsit messze laksz a bekötô úttól.

Tartalom

Kelet Balkán
Hát én immár kit válasszak...?
TDK 2001
Elso nap a Másvilágon
Muvészpályázat
Szessziós cikk
takarmány 1
Ébreszto
A király emlékére
Újra TMD-s alelnök a MISZSZ-ben
MISZSZ Muhelytábor és OV
Gyümölcsözo hangzás
Takarmány 2
Muhely
Szivatás
Vissza a fômenühöz...


Kelet Balkán
Van-e élet a halál után? A változásokk meg egyéb megállapítások.

Valahogy nem tiszta nekem, de asszem ilyen kell legyen az élet a halál után, hisz a világvégét megjósolók megmondták, hogy nem érjük meg a 2001-et. Tehát egyezzünk meg, hogy ez már a túlvilág. Persze ti vitatkoznátok velem, de ne tegyétek, mert nem játszadozunk mostan. Senki nem tagadhatja le, hogy vége a 2000-es évnek és nem történt semmi. Vagy mégis? Nem felejthetjük el, hogy kormányváltás volt országunkban, meg persze a 32 fogas mosoly—hogy egyik szervezotársam terminológiájával éljek— beszélt az új év elso perceiben, persze annak aki nézte a musort. Persze az új párttal új hivatalnokok. Például egyik volt tanárom, a pacsirta nevu (Ciocarlie) prefektus lett. Meg vannak olyanok is, akik feljebb költöztek egy emelettel: az örök vesztes PDSR-s polgármester jelöltet, Sorin Oprescut, ha emlékezetem nem csal ma már a parlamentbol láttam nyilatkozni. Ha ennyi különbség nem elég, láthattuk a volt elnök urat kiköltözni az elnöki villából, kitudja merre, hisz olyanok ok mint a vándormadarak, akik ha minden jól megy négy vagy nyolc évenként költöznek. Meg aztán nem felejthetjük el azt sem, hogy a Nyugat is megváltoztatta véleményét elnökünkrol — vagy megtartja inkább magának. Az ügy szempontjából mindegy. Persze a változási listára tartoznak a népdal énekes képviselok, hisz inteligenciájuk és hozzáértésük csodálatára jár a világ. Szerintem nem kell ezt az axióma értéku tényt bizonyítani. De vannak pozitív oldalai is a dolognak: úgy néz ki most már nyitva is marad a Csanád-Kiszombori határátkelo. Ha saját pecsétjük még nincs is — legalább is nem volt mikor arra jártam — de megoldották: kölcsön kértek Nagylakról. Ezek mellett mindenkinek kellemes túlvilági életet kívánok, nagy nagy jegyekkel, kéz és lábtöréssel, jó házinénivel és satöbbi satöbbi.
el torro.

VisszaHát én immár kit válasszak...?
Fogas kérdés haladóknak

Ez itt a kérdés. A válasz pedig korántsem egyszeru, mert nem úgy van, hogy egy jó meg egy rossz, hanem hát, na. Szóval itt nem érvényes a „te engemet, én tégedet”, mert ha én ot is, o úgysem engem, úgysem minket! Nem voltunk dalos kedvünkben, amikor a legutóbbi JURÁTUSon beültünk a 103-asba. Mi lesz? Mit csináljunk? Remélhetünk-e egyáltalán valami jót? – íme néhány cím a tartalomból. Meghívottunk Toró T. Tibor képviselo úr igyekezett a helyzetet a leheto legreálisabban ecsetelni és lassan-lassan higgadtsága ránk is hatással volt. Tehát nem az a megoldás, hogy csomagolunk és Ausztrália idojárási viszonyairól tájékozódunk. Bátorság! A két rossz közül inkább a kevésbé rossz. Így másodszor is elmentünk szavazni és a fejünket félrefordítva, összeszorított fogakkal rányomtuk a pecsétet a 32 fogas mosolyra (gondolom, nem okoz sok fejtörést az illeto kiléte) Now what? Wait and see...
szréka.

VisszaTDK 2001
Jelentkezniii

Mennyivel más, hogy egy rendezvény vagy éppen egy cég nevéhez már nem lehet a 2000-es számnevet csatolni. Ez ugyanis már nem a jövobe mutat. Következésképpen a nem annyira kerek 3000 lesz a favorit. Hajrá optimista vállalkozók. A Muszaki Tudományos Diákkonferencia idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre, évszám nem szerepel az elnevezésében. Lévén a TMD legnagyobb tanügyi rendezvénye, héthatárról érkeznek ide diákok bemutatni kutatásaik, megfigyeléseik és kísérleteik eredményét; évfolyamtól függetlenül eljön kicsi gólya és vén magiszter is életre szóló tapasztalatokat szerezni. Mert tudni kell, hogy ugyan a kutatásban rengeteg munka van mégis, amit egy ilyen konferencián való részvétel ajándékoz, az kamatozódik függetlenül a pályaválasztástól. Ugyanakkor már egyre több ösztöndíj pályázatban szerepel „bonusz” pontként a TDK-kon való –akár- részvétel is, nem beszélve az elért helyezések fontosságáról. Idén is négy szakosztályban indul a konferencia, a dolgozat témájától függoen: építomérnöki, gépészmérnöki, vegyész- és villamosmérnöki, azzal az eltéréssel, hogy a korábbi évek tapasztalatából kiindulva a villamosmérnöki szakosztályt a jelentkezok nagy száma miatt két alszakosztályra bontjuk: automatizálás és számítástechnika valamint elektronika-távközlés-elektrotechnika. Elvárunk benneteket... kiderült ugyanis, hogy mindenkiben van egy olyan potenciál, képesség amit ez alkalommal megmutathat a világnak, s az ilyesmi nem restelni való. Nem kell mást tenni, mint feljönni a TMD irodára, jelentkezési ívet kérni, vagy egy rövidke levelet írni a tdk@tmd.dnttm.ro címre jelezve szándékodat vagy a TMD internetes oldalán megkeresni és letölteni a megfelelo oldalról a jelzett dokumentum állományokat (és, természetesen, kitöltve visszaküldeni). A jelentkezési lap tartalmaz minden szükséges információt és a konferencia szabályait is. Jelentkezési határido 2001. február 20., ugyanekkor kell leadni a dolgozat 10-15 soros kivonatát is. Nem baj, ha a teljes dolgozat nem készült még el, mert azt március 10.-ig kell leadni. Következésképpen: iskolán kívüli tudományos munkára fel!
tédéká.

VisszaElso nap a Másvilágon
Kinek a fia a maffia

Az évezred elso napja volt. Már sötétedett. A szobában többen is voltunk, körben ülve. Síri csend, szinte mindenkinek csukva a szeme, ennek ellenére mindenki éberen figyelt. A légy zümmögését is hallani lehetett volna, csak nem volt légy. Egy ember beszélt: „A falu felébred” mondta. Ahogy kiejtette száján e mágikus szavakat szinte mindenki egyszerre magasba emelte a kezét. Egymás után beszélni kezdtek, gyanúsították és vádolták egymást, elméleteket gyártottak, védekeztek, figyeltek, gyozködték egymást. Nem lehetett tudni, ki mond igazat és ki hazudik. Csak azok tudták, akik hazudtak, meg talán még egy ember, de neki nem hitt senki. Meg is ölték végül. A három bunös annyira meggyozoen mondta, hogy o ártatlan, hogy már-már ok is elhitték. Az igazán „ártatlan” polgárok meg nyírták egymást. Már senki sem tudta, hogy kiben bízhat és kiben nem. Volt egy ember, akirol mindenki elhitte, hogy ártatlan. És O volt a legnagyobb csalódás mindegyikünk számára, Mert o volt az egyik gonosz. Ezek után pedig nyertek a MAFFIÁK. Egyik kedvenc játékom a maffiázás. Játék és mégis olyan valóságos...
süni.

VisszaMuvészpályázat
világ muvészei gyülekezzetek

Pályázatot hirdet a Korunk szerkesztoség, mondván, hogy volt ókorunk meg középkorunk és jó lenne ha lenne újkorunk is, de elég a szójátékokból, a téma: plakáttervezés, kötetlen grafikai megjelenítéssel. A szabály az, hogy nincs szabály, de a plakáton kötelezoen meg kell jelenjen a Korunk logó (az egymásnak hátat fordított két K betu). A pályadíj 500 ezer lej, meg természetesen kiállítási lehetoség a Korunk Galériában, ahol minden dolgozat megtekintheto. Egy szó, mint száz, pályázni vágyók rajzoljatok, mert a határido január 30. A dolgozatokat a Korunk szerkesztoség, 3400 Kolozsvár, Iasilor (Nagy Szamos) u. 14. címre kell elküldeni.

VisszaSzessziós cikk

Ilyenkor szesszió elott akarva akaratlanul arra gondolok, hogy miféleképpen lehetne megszabadulni ettol a ragálytól, ami ilyenkor január végén, február elején minden egyetemistát utolér. Szociológusaink felmérései szerint az elso helyen a szesszió megelozésére még mindig a patkányméreg áll: szesszió elott pár nappal kell bevenni, garantáltan rövid életet, izé szessziót biztosít. Úgy néz ki második helyen a gólyamódszer van, költözzünk melegebb éghajlatokra. Egyeseket közülünk úgyis már oda kívánnak. Ezután, szakértonk szerint helyet kell adni azoknak, akik passzívan viszonyulnak ehhez az egész cirkuszhoz, szerintük elmúlik, ahogy elmúlt eddig minden: a törökvész, a kommunizmus (vajon tényleg?), és az Dallas is. Vajon hányan vannak akik tanulni akarnak? Nézz magadba, de úgy tiszta szívvel, kedves olvasó. Te ide tartozol? Mert ha nem, akkor van egy vagy két vagy éppen három heted arra, hogy kitaláld, hogy mit a fenét fox csinálni, hogy elkerüld az egyetemista fekete heteket. Ha kitaláltál egy épkézláb elkerülési módszert, szóljál nekünk is, mert mi szívesen követünk.
el torro.

Visszatakarmány 1

Adok kapok
Eladó új mana-ger-calculator nagyon olcsón.
Cím: C15/306, Keresd Árpit.
Azoknak akik szép lassan elszállnak.
Kérjük a végzosöket, hogy adják le a javaslataikat a bankett idopontjával kapcsolatban. Az eddigiek április vége vagy június eleje. Mi csak azt akarjuk, hogy nektek jó legyen.
Nagyon értékes szobák
1. Sürgosen eladó fiú bentlakáshely a MV2-ben. Érdeklodni lehet a 094-978724-es telefonszámon.
2. Két szobás kiadó lakást keresünk három fiú részére. Elérhetoségünk: 095-366605
Olvasni vágyóknak
A következo folyóiratok kaphatók a Zirodán: Filmtett – 12 pénz, Paralaxis – 15 pénz, Erdélyi Pszihológiai Szemle – 15 pénz, Lélekjelenlét – 15 pénz
Posztmodern iroda-lom
Megjelent Németh Károly A harmadik Európa címu könyve. Megtekinteni és megrendelni a Zirodán lehet.
Könyvek kám bek!
A régóta elvitt TMD-s könyveket kérjük szolgáltassátok vissza – mint a lopott holmit – mert lehet, hogy másnak is szüksége van rá, foleg ha a polcaitokon porosodik; inkább porosodjon a Zirodán.
Újra pénz.
Az Iskola alapítvány szociális és tanulmányi ösztöndíjának urlapja kapható a Zirodán.

VisszaÉbreszto
Diákoknak...

Lehet még számolom, hogy hány év van még elottem, amíg befejezem az egyetemet, lehet, hogy már belefáradtam az egészbe, lehetne viszont, hogy nem így érzek az egész dolog iránt. Ez utóbbi eset talán azon pár ritka kivételek közé tartozik amelyek manapság már ritkaszámba mennek. Most már nem igazán bulis az a dolog, hogy 20 embernél nagyobb csapat együtt tudjon úgy bulizni, hogy ne igazán ismerjék egymást. Pedig régen ez így volt és mindenki szíve mélyén, azért közben sejti, hogy ez egy nagyon jó dolog lehetett. De miért nem muködhetne ez most is, hisz éppen olyan jó fejek vagyunk (vagy esetleg jobbak), mint az osök? Talán azért, mert egyszeruen nem vagyunk kíváncsiak egymásra, mert mindegyikünknek megvan az a 4-5 emberkébol álló haveri köre akikkel néha-néha elmegy bulizni, na és azonkívül köszöni szépen ot más nem érdekli. De mi van, ha ugyanannyi erofeszítéssel bulizhat, ugyanolyan fergetegeset egy olyan nagy bandával is, akikbol talán senkit sem ismer és másnap egy kellemes és laza emlékkel marad (valami új dologgal). Akármit is gondolnak az emberkék, ugyanilyen lelkek vannak a TMD-n is (és nem valami megszállottak), és ok is csak ugyanazt szeretnék. Ott van például a Téli Olimpia amelytol sokan elvárnák, hogy egy jó buli legyen, de persze ha kérnénk akkor se lenne senki aki beszállna az egész dolog megszervezésébe, pedig akármilyen hihetetlenül hangzik, erre irtó nagy szükség lenne. És elmúlik a 4 vagy 5 év és a francot sem érdekli ez az egész dolog, és akkor lehet, hogy szeretné, ha másképpen csinált volna sok dolgot és nem lett volna olyan könnyelmu, de akkor már késo. Tehát gondoljátok meg, amíg még ugyanolyan szabadon tudunk mindannyian gondolkodni és élni.
dezsôke.

Vissza


Érted Szól
2000. december 6.
Foszerkeszto: Toró Tibor
Szerkesztették: Bakk Jutas, Bende Katalin,
Katona Mihály, Molnár Róbert, Stefán K. Róbert
Grafika: Boér Attila
Tördelés: Toró Tibor
Korrektúra: Ruff Ágnes
A közölt írások nem mindig tükrözik
a szerkesztok véleményét
Az Érted Szól kiadását az EMKE,
a Magyarországi Ifjúsági- és
Sport Minisztérium és az
Illyés Közalapítvány támogatja
Cím: TMD - Temesvár, 1900
Diana u. 9A/10, Románia
Tel./Fax: +40-56-195545
E-mail: esz@tmd.dnttm.ro
Web: http://hsot.tripod.com

A király emlékére

Volt, akinek rövidre sikerült ez az évezred. Jöjjön egy kis post humor :)
Mi is történt valójában...
Variáció 1:
Jimmy valamelyik vendége:
- Jimmy vazzeg Te olyan részeg vagy, hogy a saját fejedet sem találnád 5 centirol!
Variáció 2:
Jimmy:
- Charlie vazzeg Te már annyi whiskyt ittál, hogy a fejemet sem találnád el két méterrol!
Variáció 3:
Jimmy tükröt kapott karácsonyra, de csak 2-án volt ideje kibontani.
Variáció 4:
Quasimodo elobbre lépett egy hellyel.


VisszaÚjra TMD-s alelnök a MISZSZ-ben
exkluzív interjú az Öreggel

Amit most leírok, elég rég történt. De nektek ezt tudni kell. Olvassátok. Amint azt mindenki tudja és, amint az mindenkit nagyon bosszantott, december 8-10-e között rengeteg rendezvény volt és legtöbbjére nagyon sokan elmentek volna. Mint utólag kiderült, volt közöttük nagyon sok kevésbé érdekes is, így néhányan megnyugodhattunk. A TMD két rendezvényen volt nagyon érdekelt. Az egyik a Gólyatábor, amit ugye mi szerveztünk, a másik a MISZSZ (Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége) Muhelytábora és ezen belül az Országos Választmányi ülése. Ezutóbbi azért nagyon fontos, mert a fennemlített OV-n a mi Öregünket, azaz Kovács Zoltánt választották meg a leköszöno Halász Levente alelnöki helyére. -Nagyon meglepett a jelölés, amit az Udvarhelyi Fiatal Fórumtól kaptam. Halász Levente, eddigi alelnök személyes okok miatt mondott le, éppen ezért feltevodött a kérdés, hogy a MISZSZ vezetosége megbízhat-e egy ugyancsak TMD-sben. -Volt két ellenjelölted is. Kik voltak azok és mi lett a szavazás végeredménye? -A másik két jelölt Takács Attila volt, a vajdahunyadi MADISZ-tól és Széll Lorinc, a lupényi MADISZ-tól. A szavazás során már az elso körben eldolt a végeredmény. A tizenhat érvényes szavazatból Széll Lorinc kettot, Takács Attila négyet, én pedig tizet kaptam. Mindnyájan bízunk benne, hogy Öreg a legmegfelelobb személy az alelnöki helyre. Ezt Öreg is alá kívánja támasztani; már ezen a héten elutazik Udvarhelyre, hogy Nagy Palival beszélgessen egy nagyot (Nagy Pali a MISZSZ elnöke).
mihók.

VisszaMISZSZ Muhelytábor és OV
Na várjunk csak egy kicsit! Mi is történt pontosan azon a hétvégén Szovátán?

Erre azért volt szükség, hogy a MISZSZ (Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége) nyugodt körülmények között össze tudjon állítani egy teljesen új stratégiát, ami után jobban tud majd muködni – csikö. Ez a Muhelytábor lényege volt, most pedig részletezzük egy kicsit az Országos Választmányt. Ezt azért kellett beiktatni a szombat délutáni programba, hogy tisztázódjon a MISZSZ és az RMDSZ közötti viszony. Tudniillik az RMDSZ-nek létezik papíron egy Ifjúsági politikája, de ez nem látszik megvalósulni. Elég sok helyen az országban, mint például Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Szatmáron és Váradon, megalakultak az RMDSZ-nek kimondottan ifjúsági szervezetei. Ezen vita során, az OV (Országos Választmány) arra a következtetésre jutott, hogy az RMDSZ-hez viszonyítva egy semleges pozíciót vegyen fel. Ez nem azt jelenti, hogy a MISZSZ eltávolodik a Szövetségtol, hanem foként az erdélyi civil szférára próbál majd koncentrálni. Mindezekrol a dolgokról Öreg, mint új alelnök, világosította fel az ÉSz-t és hozzátette, hogy a MISZSZ jelenlegi vezetoségének mandátumából egy év van még hátra, ez alatt az ido alatt arra törekednek majd, hogy egy eroteljes és lendületes MISZSZ-t tudjanak felépíteni.
mihók.

VisszaGyümölcsözo hangzás
Szoftverguruk figyelméber

Nem tudom megfigyeltétek-e, az utóbbi években egyre kevesebb a plágium per a zeneiparban. Az is ami mostanság van (pl. angol pop-punk csapat kontra Green Day) az élo zenét játszó együttesekre, zenészekre vonatkozik. Mert ki a franc dühödik fel arra, hogy egy DJ átjátsza az egyik slágerét. Most nem téma, hogy élo performanszról van szó vagy lemezrol, de egy DJ (már ne is nevezzük lemezlovasnak) csakis ebbol él: pár tucat lemezt spontán módon, az érzékeire hagyatkozva egymásra rak, beloopolja oket, rárak néhány groove-ot, effektet, reverbet egyebet... Ezért nem haragszik meg senki. Ez csak egy bevezeto volt, s még csak annyit: szerettem a trance-et. Egészen addig, amig kipróbáltam a Fruity Loops softwaret. Egy zenész haver mutogatta, hogy mit DOS-os tracker, ime egy jó ritmus tracker, legendás 303-as szettel stb, Windows platform-on és ráadásul satöbbi. Asztán letöltöttem, mert nem is olyan nagy, és rájöttem, hogy barátunk tévedet, mert nem csak ritmusokat lehet vele készíteni, hanem mindent. Van egy csomó demo hozzá, God is a DJ és Insomina mix a Faithlesstol, vagy az 1999 a Binary Finary-tol, s úgy hangzanak, mint az eredeti. Híres szintetizátorok hangjait ugyanúgy meg lehet találni, mint az egyszeru FM hangszereket. Minden sávot külön meg lehet spriccelni fél tucat effektussal, ezek VST szabványú pluginek, bár nem biztos, hogy mindegyik importált plugin muködne. De a programhoz mellékeltekbol is boven meg lehet élni, valós-ideju reverb úgy megy a 16MB Ram-os gépen is, hogy olyant még nem láttam, s hogy a hangszínszabályozó algoritmust nem a Winamp-ból lopták az is biztos. Highpass, lowpass szurok, a csatornákba beépített torzító, visszhangosító panoráma beállítással, s még néhány a fejleszto gárda által kifejlesztett függvény. A legfinomabb dolog benne viszont, amihez kötodik az elso bekezdésbeli fejtegetés az a TS404-es basszus-futam szintetizátor. Ezzel kiváló acid/trance loopokat lehet készíteni, LFO oszcillátor gombok, melynek a burkoló görbéje nemcsak szabvány furészfog, szinusz, négyszögjel, hanem egy .wav file is lehet. A szomorú dolog, hogy csak a teljes verzió engedi meg a TS404-as sávok lementését, renderelését. Csoroghat a nyála annak, aki olyan hogy élo trance partyt rendezhet. Más jó hír, hogy felhasználható XI hangszín-filejaink, használhatunk 24-bites keverést, egyenesen MP3-asba menthetünk elég gyors algoritmussal, burkológörbét rajzolhatunk csakúgy csuklóból – minden patternhez- a panorámának, szuroknek, pitchshiftnek. Aki a fentebb leírtakból nem értett sokat az is elboldogul lezserül vele. Ne felejtsük balgombbal írunk, jobbal törölünk. Hogy miért utáltam meg a trance-et? Mert félperc alatt össze lehet ütni vele egy muvet, pedig nem is Magix Musicmaker hanem egy profi programról van szó, olyan Steinberg kaliberu.
jutas.

VisszaTakarmány 2

Agrósok figyelem!
Az idéntol a Brassói Magyar Diákszövetség (BMD) Erdészeti és Tanügyi szakosztálya is szervez Tudományos Diákköri Konferenciát erdészeti témákban, ott az az eros egyetem. Pontos jelentkezési határidot még nem tudtunk meg, de áprilisban lesz. Érdeklodjetek!
Ösztöndíjak
Az Apáczai Közalapítvány tanulmányi ösztöndíjairól mindenkit személyesen, levélben értesít ki a napokban. Ahogy elkészül, a weboldalukra is felkerül a lista a nyertesekkel: www.apalap.hu . Ami fontos : a leveleket február 15.-ig kell visszaküldened, megadva a svájci bankszámládat. Két részletben küldik az összesen 70 ezer forint ösztöndíjat, a fene egye meg második félévben is meg kell legyen a jó általános, hogy megkapjad a második részletet (március 15.). A szerzodés aláírásval vállalnod kell, hogy 2003-ig nem adod be a kérést kitelepedésre „Magyarba”. Mi maradunk, csak pénz legyen s munkahely. S ne legyenek még egyszer ilyen választások. Mert a hangulat még egyelore jó, s sorstárs barátok vannak.
Kell egy hét együttlét.
Szóba került az elmúlt években, hogy a KMDSZ és a TMD újra megszervezné a homoródi Diáktalálkozók utódját, az V. Erdélyi Diáktalálkozót. Eddig két csöppnyi probléma merült fel: lesz-e pénz, s lesznek emberek – vagyunk-e megfeleloen hajasok hogy ilyesmire vállalkozzunk. A téma mindenképpen megvitatásra kerül a vasárnapi TMD Muhelydélutánon, légy ott ha kedved volna nyáron a kék (két?) ég alatt szabadtéri bulira, nokre, sörökre s minden. Mottó: Meg tudjuk, ha meg akarjuk.
Képzések, táborok
A zirodánkra számos lehetoség érkezett, mehetnek okos emberkék táborokba Szegedtol Amerikáig, s Budapestol Dániáig mindenféle képzésekre/táborokba/kisebbségi kurzusokra. Bovebben: meghívást kaptunk Szegedre az Európából Európába címu fórumra, PHARE-s pályázati lehetoségekrol szóló kurzuson vehetnek részt a TMD és Technés képviselok, Dániában a Hojskolen Oostersen szépnevu falucskában lesz egy európai kisebbségekrol szóló tábor, Amerikában pedig politikai képzéseken lehet a nyáron részt venni. S ez mind a TMD-n keresztül pályázható. Érdeklodj és tegyél valamit... VIII. Téli Olimpia
Az eddig elnyert pályázati pénzösszegek konvergálnak a 0 fele, de reméljük hamarosan megtelik a Diáknegyed Olimpiás plakátokkal.

VisszaMuhely
Ammá ide a fogóoot!

A tmd vezetosége muhely-délutánt szervez, vasárnap, folyó év, folyó hónap 21.-én, délután ketto órától az U-n, a 101-es terem közelében, amelyre szeretettel várjuk a tagságot, és azokat is akik még nem tagok. Tévedés ne essék, nem fogunk fúrni-faragni-szoni-fonni! Arról szól a fáma, hogy sok okos, ügyes ember összeül beszélgetni. Komolyabbra véve a szót, bárkit szeretettel várunk, aki úgy érzi, hogy unatkozik, és azt is aki nem úgy gondolja. Lesz szó sportról, programokról, bulikról, régiekrol, újakról. Szükség van ilyesmire, hogy tudjuk meddig szárnyalhatunk földi álmainkkal, hogy biztos talaj legyen talpunk alatt, hogy egyeztessünk, átszervezzünk, megszervezzünk, csatoljunk. Szeretnénk, ha eljönne minden olyan kedves érdeklodo, aki egy kis idot szánna diákszervezeti munkára.

VisszaSzivatás
kritikusunk

Íme az Ész 3. oldala, s annak elozménye az elozo szám elozo oldalain. Herceg a királyt. Hát: -Jó napot költo úr.
-Jó napot lektor úr!
-Há mit ír mit ír... ?
-Mhgyhgyhgy nyanya nya...
-Talán próbálja meg mégis inkább szavakba foglalni!
Ismeros. Úgye L’art pour l’art. Nem tudom mit jelent, de ez biztos az. Muvészek a muvészekhez, ha nem is muvészet az amirol szó van. Elitista szócsömörlés. Magyar tollak vadimjai, figyelem. Herceg úr nem eloször küldi verseit s valaki meg meri kukoricázni ot. Ez aztán téma. Aztán moderátor nincs az újság. S többiek cikket begépel, korrektor szemrebben, Attila nyomtat, s ilyenek kerülnek ide. Na láss csodát, vitaindító fülbemászó kengyelfutó.
Nem unalamasak-e tisztelt olvasó az olyan írások, hogy fáradt vagyok a sok újságszerkesztéstol. Na ugye...
güzüke.

Vissza