Tagsági, buli stb.

    A TMD az újévi buliját, hagyományosan a C – klubban szeretné megejteni, október 5-én. Minden szimpatizáns diákot odavárunk tehát, de elõtte jobb beiratkozni az irodánkon, mert a friss TMD tagok ingyen ugorhatnak be ebbe a buliba. Sajnos az elõzõ években sok esetben nem voltak kedvezményes belépõk a TMD rendezvényekre, mert nehézkes volt az ajtóban állóknak, hogy több oldalas listában keresgéljenek, hogy ki tag és ki nem. Az idén ez másképp lesz, hogy az eddig kevésbé használt tagságinak is nagyobb szerepe legyen. Minden rendezvényre lesz kedvezményes belépõ TMD tagok számára a helyszínen is, de ehhez legyen nálad a tagsági igazolvány. Iratkozni lehet hát fenn az irodán és lehet majd a Nagy Nyitóbuli helyszínén is. A beiratkozási díj még egy dollár se. Beiratkozáskor megkérünk töltsd majd ki a kérdõívet, akkor is, ha ezt már az elõ években is megtetted. Azóta egy csomó minden megváltozott. Boldog új évet kívánok!

2001. okt. 2.


(Jó)helyreigazítás

    Bár magyar diákságunk kevésbé mérnöki felfogású része már elkezdte ténykedését, miközben a többiek még egy utolsó nekirugaszkodással próbálták elhesegetni a kezdés gonodolatát vagy éppen csak szokva a sulit a vizsga padjaiban szorongva, mégis egy nagy közös „Isten Hozott”-at meg kell engedni, akármennyire is ott fenn jobban örülnek annak, ha az amúgy is birkává nevelt diákságot még jobban meg tudnák osztani. Reméljük, hogy az olyan friss szlogenek, hogy a világ már soha nem lesz olyan mint még nemrég volt, elfelejtõdnek, a Nostradamus féle kalandregények bárminemû hasonlósága a valósággal pusztán csak a véletlen mûveinek tekinthetõk. Ha ez mégsem így van, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy szakrális történelmet írunk.

2001. okt. 2.


Beköszönt

    Új év, új fejek, újabb TMD, új rendezvények, s az irodán már a szervezetlenség sem a régi. A nyár, s a vele együtt élosködõ kimerítõ õszi vizsgaidõszak lejárt. Jöhet hát a nagybetûs Diákélet s az új egyetemi év. Új fejezetet indít a TMD weboldala is hát, a „régi” híreinket már csak az archívumban olvashatod, s gyorsan mentsd is le, míg ki nem törlõdik. S mi új lesz a nap alatt? Sok új ötlet pattant ki a mácsai Nyári M&iucirc;helytáborban az okos kis fejeinkbõl, merész tervekhez merész emberek is kellenének, egész évben, még. Az irodán a munka beindult. Az Irodavezetõ kisasszony profilt vált, így irodavezetot keresünk. De ez Téged ne tántorítson meg beiratkozási szándékodban. S mivel a dollár s az amerikai gazdaság olyan gyenge az ittenihez képest, a beiratkozási díj csak 30 ezer lej, ami -ha jól számolsz- két-három TMD buli után „visszajön” neked. De nem ezért illik beiratkozni. Hanem mert napi 82 lejért tagja vagy az egyetlen kis magyar diákszervezetünknek, mert tagja vagy a Nagy temesvári egyetemista állatkert Kis magyar közösségének, mert együvé tartozunk, mert együtt bulizunk, mert –ismerd el!– ha bakikat is követ el állandóan a TMD, azért jó, hogy van és mi lenne veled nélküle?

2001. okt. 2.


Mûhelytábor Sziget után

    A sok nyárnak az lett az eredménye, hogy a DT összeült. Hiába veszekedés meg vita ide vagy oda, hiába nyári ifjúsági kérdésektõl való megcsömörlés: a társaságnak már nagyon hiányzott, hogy egyet megint egymás idegeire menjen. Az eredmény az lett, hogy elsõ napokban megtárgyalódtak a TMD éves rendezvényeinek dátumai. Ha valaki még nem kapta meg, az legyen szíves és küldjön egy emilt a tmd@tmd.dnttm.ro címre, „programtervezet kivántatik” szabdzsektel, aztán majd kiderül, hogy elküldjük-e vagy sem.
Szó volt Gólyatáborról, mely idén október derekán lesz (12-14.), valamint kisütõdött (nem, nem: nem ki ütödõtt? hanem kijelentõ módban) az is, hogy a Fesztivál idén egyhetes lesz: november 5.-tõl 11.-ig. Elsõ fertályában –hétfõ, kedd, szerda – filmklub, színház, orgonakoncert, audició valamint a Nagy Közgázdélután, mely kicsit eltérõbb lesz az eddig megszokottaktól, a kiváncsiak pedig majd meg fognak lepõdni...
Csütörtökön Gólyabál, koncertekkel, humoresttel; a pénteki nap a Jurátusé valamint az interkulturális embereké: világzene, német zene, jiddis zene, görög zene, szerb zene...
Szombaton egy kétnyelvû vitakör lesz: jeles román és magyar politológus meghívottakkal majd Migrén Projekt és este koncertek+buli.
Vasárnap megint hálózatban játszhatnak a korán kelõ computer-b..ik, és délután záróeseményként teaház lesz rengeteg fellépõvel.
Na egyelõre ennyit Fesztiválról elõljáróban.
Újabb projektje a szervezetnek az idén induló Karrier Iroda, mely a diákok számára keres idõszakos és hosszútávú munkaadókat.
Én már nem engedhetem meg magamnak, hogy jobban ecseteljem a megbeszélt dolgokat, mert még megvernek, ha kifecsegem õket, de annyi tanulságot le merek vonni a rendezvénybõl, hogy rettenetesen jó hely ez a Mácsa. Történetesen Arad mellett van, az ottani magánegyetem tulajdonában levõ kastélyt pedig táborozási célból rém olcsón ki lehet bérelni. Illetve lehet, hogy csak múltidõben, mert mint ottjártunkor kiderült: volt tulajdonosa visszaigényeli. Hát nem tudjuk kinek drukkoljunk...

2001. aug. 22.


Archívum:
2001 április 5. - 2001 június 22.
2001 január 27. - 2001 március 19.
2001 január 17. - 2001 január 27.

Előző 5 oldal  |   Erdély WebRing   |   Köv.5 oldal

      Előző oldal          |      Következő oldal

Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet írd
a webmesternek: Boér Attila (attila@tmd.dnttm.ro)
Az oldalt legszebben az Internet Explorer 5.
jeleníti meg, 1024 x 768 -as felbontásban.Az oldal utoljára
október 2-én
volt frissíve

Limba/Language

Pentru limba romana apasati UNU
For english press TWO

Iroda

E-mail: 
tmd@tmd.dnttm.ro

Postacím: 
str. Diana 9A/10
Timisoara 1900
Romania

Tel./Fax: 
+4-056-195545

Program: 
Hétfô: 8-14
Kedd: 14-20
Szerda:
14.30-15.30 és
18-22
Csütörtök: 8-15
Péntek: 14-20

Levelezölista

Ha még nem iratkoztál fel levelezolistánkra
itt megteheted

Ha már fennt vagy és le szeretnél iratkozni
itt megteheted

Hogyan támogathatsz?


Ha Magyarországon élsz és szeretnél támogatni minket személyi jövedelem adód egy százalékát ránk testálhatod...

Guzsalyas Néptánccsoport

A TMD keretében működő Guzsalyas Néptánccsoportnak van egy saját weboldala is. Látogasd meg...


Te vagy
1998 április
óta a


látogatónk.